Meer informatie?

Neemt u dan direct contact op!

Tips bij de aanschaf van een transportband

Is jouw landbouwbedrijf de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid? Dan is het natuurlijk niet meer mogelijk om dezelfde productie te kunnen draaien met de mankracht die je voorheen had. Hierbij kun je dan vervolgens kiezen om meer mensen aan te nemen of te investeren in een nieuwe machine en op deze manier de productiecapaciteit te vergroten.

Juiste type transportband

In de landbouw zijn er verschillende soorten goederen die geproduceerd kunnen worden. Het type product wat dan ook geproduceerd wordt en verwerkt moet worden, bepaald dus uiteindelijk ook welk type transportband er gekozen moet worden. Zo is een een hallenvuller uitermate geschikte om aardappelen te vervoeren, maar wil je een transportband die gemakkelijk overal inzetbaar is en of in een moeilijke hoek ook te plaatsen is. Dan kun je er ook voor kiezen om een duoband te nemen. Deze kunnen bijvoorbeeld in een bepaalde hoek ten opzichte van elkaar worden geplaatst.

Kies je voor de korte of de lange termijn

Wil je de productiecapaciteit tijdelijk opschroeven of ben je van plan om dit voor lange tijd door te trekken. In het hoogseizoen is het natuurlijk logisch dat de productiecapaciteit wordt opgeschroefd. In dit geval kun je er ook voor kiezen om een transportband te huren. Dan kun je voor een bepaalde periode de productiecapaciteit opschroeven. Wil je de productiecapaciteit buiten het hoogseizoen ook opschroeven, dan kun je er ook voor kiezen om te investeren in de lange termijn en een transportband te kopen.

Nieuwe of een tweedehands transportband

Zit je momenteel nog wat krap bij kas en heb jij niet de mogelijkheid om te investeren in een gloednieuwe machine. Dan hoef je niet altijd voor een gloednieuwe machine te gaan. Om te beginnen kun je ook kiezen voor een tweedehands transportband. Hierbij kun je ook voor gedurende een langere periode de productiecapaciteit opschroeven en kun je een aantal jaar later kijken voor een gloednieuwe machine en kiezen om te investeren in de lange termijn van je bedrijf.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *